Запалителни боеприпаси с бял фосфор са били изстреляни вчера  от

...
Запалителни боеприпаси с бял фосфор са били изстреляни вчера  от
Коментари Харесай

„Франс прес”: Фосфорни боеприпаси са били изстреляни по град в непосредствена близост до Бахмут

Запалителни муниции с бял фосфор са били изстреляни вчера  от съветските сили по безлюдна околност в Часов Яр, град в непосредствена непосредственост до Бахмут в Източна Украйна, твърдят  публицисти от Франс прес.

Два снаряда са били изстреляни с петминутен период към 16:45 ч. (14:45 по Гринуич) в посока към път, който минава през южните околности на Часов Яр и води към Бахмут, където тече най-продължителното и кръвопролитно стълкновение от началото на съветското настъпление.

Свистенето на снарядите е било последвано всякога от детонации на боеприпасите, разпръскващи дребни горящи топчета бял фосфор. Те са запалили растителността от двете страни на пътя, като пожарът е обхванал повърхност с размерите на футболен терен.

Фосфорните муниции съставляват запалително оръжие, чието потребление против цивилен лица е неразрешено, само че не и против военни цели, както планува спогодба, подписана през 1980 година в Женева. Киев е упреквал Москва, че ги е употребила нееднократно от началото на нашествието си в Украйна, по-специално против гражданско население, което съветската войска изрично отхвърля, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР